Bra att veta

IMG_2437

Beställning av nycklar till tvättstugan, miljöstugan och cykel/barnvagnsrum

Som ny medlem måste du alltid beställa en magnetbricka till tvättstugan och miljöstugan. (Bara en per lägenhet.) Den tidigare ägarens magnetbricka avmagnetiseras nämligen vid utflyttningen så det är meningslöst att överta den.
Vill du ha tillgång till cykelrum eller barnvagnsrum måste du beställa specialnycklar. Inom området finns det nio cykel-och barnvagnsrum. Du får den nyckel till det rum som är närmast din lägenhet.
Depositionsavgiften är 250 kr/st, ett belopp som du får tillbaka när du lämnar nycklar/bricka vid försäljning/avflyttning. Du kan antingen betala kontant i samband med beställningen eller skicka avgiften till föreningens Swish-nummer 123 003 87 86. Ange då att du swishat avgiften.
Borttappad bricka/nyckel medför 250 kr/st för att få ut en ny bricka/nyckel.
Beställningstalongen hittar du längst bak i ditt välkomstbrev som du fick i anslutning till inflyttningen.
Hittar du inte välkomstbrevet, mailar du styrelsen så skickar vi dig en ny bestälningsblankett. Mail: styrelsen@nackspegeln.se

Så skaffar du extra portnyckel

Ta med dig id-handling, en hyresavi alternativt hyreskontraktet samt den portnyckel du har, och besök Bysmeden i Västberga. Adressen är Elektravägen 22 och öppettiderna är Må-tors 7-16 och Fre 7-15. Tel: 010-163 66 76.

Ska lägenheten säljas?

Alla köpehandlingar ska skickas till Riksbyggen, Box 540, 721 09 Västerås. Frågor om föreningens ekonomi etc besvaras i första hand av Riksbyggen i Stockholm.

Två olika lägenhetsnummer

Varje lägenhet har två nummer; dels föreningens interna nummer dels det nummer som SCB använder för flerbostadshus. Föreningens nummer står både på karmen på ytterdörren och på avgiftsavin från Riksbyggen. Det är de fyra sista siffrorna i Kontraktsnumret före bindestrecket, exempelvis 31486.000.0577-03.  I det här fallet är 0577 det nummer föreningen tilldelat lägenheten. SCB:s nummer anges också med fyra siffror under rubriken Detaljspecifikation på avgiftsavin från Riksbyggen.

Hyra ut i andra hand

Vill du hyra ut i andra hand MÅSTE du alltid kontakta styrelsen. Normalt får du göra det under ett år med möjlighet till förlängning. Även vid korttidsuthyrning måste du ansöka om tillstånd hos styrelsen. Exempelvis om du hyr ut via Airbnb.

Om du har en inneboende hos dig behövs dock inget tillstånd för detta.

OBS. Från och med 1 juli 2016 kommer föreningen att ta ut en årlig avgift om 3000 kronor av uthyraren. Avgiften debiteras vid varje uthyrningsperiod och det gäller även vid förlängning.

Blankett för andrahandsuthyrning kan du själv printa ut om du går in på rubriken Uthyrning i andra hand på webbplatsens första sida högst upp. Där finns även ett infoblad med en fylligare beskrivning av vad som gäller när man hyr ut i andra hand.

Så ställer du dig i kö till p-plats, garage          eller MC/moped-plats

Från och med maj 2017 ansvarar föreningen för hanteringen av föreningens p-platser, garage och MC/moped-plats. Riksbyggen sköter om kontraktsskrivning och utskick av hyresavier. Vill du ställa dig i kö ska du ringa 0705-308 887 eller maila till styrelsen@nackspegeln.se. Ange din adress, ditt lägenhetsnummer som står antingen på kontraktet eller på den övre karmen till ytterdörren, samt mobilnummer och mejladress.

Tyvärr får du räkna med långa väntetider. Minst 4-5 år som det ser ut för närvarande till både p-plats med motorvärmare och till garageplats. För MC/mopedägare är väntetiden betydligt kortare.

Föreningen har 17 p-platser och 13 garageplatser samt 6 MC-platser.

Kölistorna kan för närvarande inte publiceras på föreningens hemsida på grund av den nya Dataskyddsförordningen GDPR. Namn som publiceras på så kallade öppna hemsidor, som kan läsas av vem som helst, måste godkännas av de som namnges. Först när vi fått allas godkännande kan listorna bli offentliga igen.

Vill du veta din plats i kön får du mejla frågan till styrelsen@nackspegeln.se.

Även om du står upptagen på båda listorna (garage och p-plats) så är tilldelningen en plats per lägenhet. Står du på båda listorna får du bestämma dig om du vill ha det första erbjudandet som dyker upp.

När du väl valt garage eller p-plats kan du naturligtvis stå kvar på den andra listan och acceptera ett erbjudande den dagen det kommer men då måste du också lämna tillbaka den plats du tilldelats tidigare.

Däremot kan en plats i MC-utrymmet kombineras med antingen en p-plats eller garageplats. P-plats, garageplats eller MC-plats följer inte med lägenheten när den säljs.

Månadskostnad är 250 kr för p-plats med elvärme och 400 kr för plats i garage.

Så ställer du dig i kö till ett extraförråd

Har du mycket prylar som inte får rum i lägenhet och det egna förrådet? Då kan du ställa dig i kö för att hyra ett extraförråd av föreningen. Vi har förråd med varierande storlekar från ett par kvadratmeter upp till 15 kvadratmeter. Årskostnad ligger på 360 kr upp till flera tusen beroende på ytan.

Ansökan skickar du in till styrelsen@nackspegeln.se. Ange din adress, ditt lägenhetsnummer som står antingen på kontraktet eller på den övre karmen till ytterdörren, samt mobilnummer och mejladress. Glöm inte heller att ange ungefärlig storlek på det förråd du vill ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.